Captain Underpants: The First Epic Movie


Back Lot Music 09/06/2017 Download
Film Film release: 2017
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Comic Book Opening1:56
2.Treehouse1:02
3.Bromance Origin Story1:57
4.Annihilate the Friendship2:12
5.Tuna Casserole0:59
6.Snooping1:46
7.Power of the Hypno Ring1:57
8.A Hero is Born4:14
9.Mad Genius Inventor0:53
10.Bringing Krupp Home2:19
11.Two Blue Eyes2:09
12.Brain of a Child1:54
13.Hallelujah, His Name is Poopypants1:36
14.The Nobel Prize3:01
15.Anti-Humor Boy1:48
16.Art Class Liberation1:56
17.Carnival Conniptions2:16
18.Separation Anxiety1:32
19.Poopypants Has No Gas1:35
20.A World Without Laughter2:53
21.Flip-O-Rama!1:24
22.Really Silly Names1:22
23.Saving the Day7:23
24.The Prank for Good5:38
 55:42
Schrijf zelf je recensie

 

Captain Underpants: The First Epic Movie - 08/10 - Recensie van Lammert de Wit, ingevoerd op (Nederlands)
Dit is de 21e recensie uit een serie van Theodore Shapiro.

Vorige: Captain Underpants: The First Epic Movie (soundtrack album)
Volgende: Tropic Thunder

De Amerikaanse onderbroekenkomedie Captain Underpants: The First Epic Movie is een animatiesuperheldenkomedie. Dav Pilkey schreef de succesvolle kinderboekenreeks waarop de film is gebaseerd. Dreamworks Animation liet deze kinderfilm regisseren door David Soren (Turbo, Under the Boardwalk). Hij is vooral betrokken als scenarist en/of stemacteur bij animatiefilms en ook voor Captain Underpants was hij de stem van een personage, en tegelijk betrokken bij het scenario. Deze kinderfilm is goed ontvangen door de critici en was in de bioscopen een groot succes.
Het verhaal begint met George en Harold, twee vrienden die op de basisschool zitten. Daar halen ze veel kattenkwaad uit, waar vooral Mr. Krupp het doelwit van is. Hij is de hoofdonderwijzer van de school. Ondertussen schrijven de vrienden boekjes over hun superheld, Captain Underpants. Krupp wil hen in gescheiden klassen te zetten, om een eind te maken aan het kattenkwaad, maar het lukt George om hem te hypnotiseren met een speciale ring. George laat Krupp denken dat hij nu Captain Underpants is. In het stadje zorgt dat voor veel ophef, terwijl de verlegen kantinejuffrouw Edith juist nog meer verliefd op hem wordt...

Bij deze kinderfilm is een soundtrackalbum uitgebracht met diverse songs die in de film voorkomen, inclusief drie tracks met scoremuziek uit de film (zie Captain Underpants: The First Epic Movie. Die score is gecomponeerd door Theodore Shapiro, en ook van zijn score is ook een apart album uitgebracht. Deze recensie gaat over dat score-album.

De muziek van Shapiro voor deze film laat drie aspecten van de film duidelijk uitkomen. Het eerste is het komedie-aspect. Daarvoor heeft Shapiro allerlei geluiden in zijn muziek verwerkt. Dat varieert van rare klanken tot theremin-achtige geluiden, die veelal met weinig begeleiding nogal op de voorgrond staan. Ook zijn sommige tracks nogal deuntjesachtig gecomponeerd, met veel muziek in staccato-stijl, die typerend is voor comedy-scenes. Gelukkig komt deze muziekkleuring relatief beperkt voor op dit album.
Het tweede aspect is die van de actiemuziek. De film vertelt een superheldenverhaal die geïntegreerd is in een komedie. Dat superheldenverhaal kent veel actiescenes in de film, waarbij Shapiro met volle en stevige orkestrale klanken heeft uitgepakt. Ook koorklanken ontbreken niet, terwijl de melodieën nauwelijks aanspreken. Dat maakt de muziek vooral wat lawaaierig. Daarbij speelt mee dat Shapiro flink wat donkere instrumenten inzet, zoals lage koperblazers, lage strijkers en donkere koorklanken. Daarbij heeft hij de muziek nogal eens wat grimmig en grillig, soms zelfs chaotisch gearrangeerd. Het komt de beluisterbaarheid allemaal niet echt ten goede.
Een aparte track is 'Hallelujah, His Name is Poopypants', die wat saai begint, maar naar het einde toe overgaat in een bewerking van Händel's Messiah, en dan met name het Halleluja-gedeelte. De tekst slaat daarbij overigens op de titel van de track. Tsja.

Het derde aspect heeft ook te maken met het superheldenkarakter van de film. Het gaat dan om de meer heroïsche muziek. Daarvoor heeft Shapiro een prettige, wat eenvoudige themamelodie gecomponeerd, die regelmatig terugkomt, zelfs in door koor gezongen uitvoeringen, waarin de titelheld bezongen wordt. Behalve het hoofdthema heeft Shapiro nog andere prettige melodieën verzonnen en verwerkt in zijn score. Ook die heldhaftige muziek komt vaker terug in de score, al was het voor de beluisterbaarheid fraaier geweest wanneer er wat meer van die groots orkestrale muziek, zelfs met grootscheepse koorklanken te horen was geweest. Al die heldhaftige muziek komt volop voor het voetlicht in de voorlaatste track 'Saving the Day', die daarmee een van de fraaiste van het album is.
Ook de afsluitende track 'The Prank for Good' is een erg fraaie track, die prettig gevarieerd is. De track kent zowel rustige intieme momenten, als vol orkestrale, terwijl ook de theremin een paar keer voorbij komt. Zelfs fraaie piano- en accordeonklanken ontbreken niet, maar ook grillige actiemuziek is aanwezig. De track sluit af met een prachtige vol orkestrale uitbarsting van het hoofdthema.

Kortom, met zijn muziek voor de kinderfilm Captain Underpants: The First Epic Movie heeft Theodore Shapiro een gemiddeld stevige, vol orkestrale score gecomponeerd, waarmee hij binnen de wereld van de filmmuziek een goed figuur slaat. De muziek bevat de nodige comedy-elementen, maar die overheersen niet. Daarnaast is een flink deel van de score ingeruimd voor stevige actiemuziek, terwijl ook een deel een meer heroïsche stijl heeft, vanwege het superhelden-aspect van de film. Daarvoor heeft Shapiro prettige melodieën gecomponeerd die op veel momenten grootschalig, zelfs met grootse koorklanken gebracht worden. De waardering voor dit album komt daarmee op een fraaie 78 uit 100 punten.

Captain Underpants: The First Epic Movie

Toegevoegd op Woensdag, 07 Juni, 2017   Gepost door Tim Horemans

Captain Underpants: The First Epic Movie

Theodore Shapiro's score verkrijgbaar vanaf 9/6/17

Back Lot Music brengt op vrijdag 9 juni 2017 Theodore Shapiro's score uit voor Captain Underpants: The First Epic Movie. De muziek zal digitaal verkrijgbaar zijn. Deze Dreamworks Animation is geregisseerd door David Soren met als voice cast Kevin Hart, Ed Helms, Nick Kroll, Thomas Middleditch, Jordan Peele en Kristen Schaal. De muziek is geschreven door Theodore Shapiro (Marley and Me, Ghostbusters, Tropic Thunder, Spy,...). Er is reeds een song album verkrijgbaar waarop reeds 3 tracks staan met muziek van Shapiro. De totale speelduur van dit album bedraagt 55 minuten.

Track list

1. Comic Book Opening (1:56)
2. Treehouse (1:02)
3. Bromance Origin Story (1:57)
4. Annihilate the Friendship (2:12)
5. Tuna Casserole (0:59)
6. Snooping (1:46)
7. Power of the Hypno Ring (1:57)
8. A Hero is Born (4:14)
9. Mad Genius Inventor (0:53)
10. Bringing Krupp Home (2:19
11. Two Blue Eyes (2:09)
12. Brain of a Child (1:54)
13. Hallelujah, His Name is Poopypants (1:36)
14. The Nobel Prize (3:01)
15. Anti-Humor Boy (1:48)
16. Art Class Liberation (1:56)
17. Carnival Conniptions (2:16)
18. Separation Anxiety (1:32)
19. Poopypants Has No Gas (1:35)
20. A World Without Laughter (2:53)
21. Flip-O-Rama! (1:24)
22. Really Silly Names (1:22)
23. Saving the Day (7:23)
24. The Prank for Good (5:38)

Andere soundtrack releases van Captain Underpants: The First Epic Movie (2017):

Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer